Vår Story

Att få driva ett genuint svenskt gravyrföretag här i Sigtuna, Sveriges första stad, känns så självklart på något sätt. 

Storyn tar sin början i Nyköping där jag gick en utbildning, jag hade hittat en passion i läderhantverk och ville lära mig mer. Jag fann tidigt intresse för att göra mönster i lädret. Där lärde jag mig den gamla tekniken där du sitter med kniv och skär, lyfter ut, mönstret. Och som de flesta hantverk, så är detta både tidsmässigt krävande och slitigt för kroppen. En idé väcktes om att hitta ett annat, mer lönsamt sätt, utan att backa på kvalitè. Där och då var mitt fokus egentligen bara läder. Jag minns fascinationen alla YouTubefilmer gav mig, lasertekniken och gravyren fängslade mig. Min kreativa sida jublade när jag insåg att läder bara är ett av alla material man kan arbeta med. Detta är ingen ny bransch på något sätt, men jag visste där och då. Det var det här jag skulle göra till affärsidè, på mitt sätt. 

Sigtuna Gravyr drivs av mig, Jeanette Berndt. Med i bakgrunden har jag även min man David. Den bästa rådgivare, hjälpande hand och affärsängel man kan ha. Vi har en vision om att tillsammans driva ett genuint och engagerat företag med stor dos kreativitet och personlighet. Med största drivkraft om att göra dig som kund extra nöjd.


"Jag brukar säga att jag är uppväxt in i företagsandan. Mina föräldrar har drivit företag i hela mitt liv, och sen jag började gå har jag befunnit mig runtom i deras verksamheter. Betraktat, tagit in och inspirerats. Med entreprenörskapet som grund, kopplat till min gedigna bakgrund inom detaljhandel, projektledning och formgivning, ger det mig trygghet och självförtroende när vi nu driver mitt livs dröm, nämligen ett nytt modernt och kreativt gravyrföretag."
-Jeanette